خریدار قهوه تلخ ، میتواند بهترین قهوه تولیدشده از کشورهای مختلف آمریکای جنوبی، جنوب شرقی آسیا و آفریقا را از انواع قهوه روبوستا سفارش دهد.
قهوه روبوستا به دلیل میزان کافئین بالا طعم تلختری در مقایسه با قهوه عربیکا دارد.
خریدار قهوه تلخ
مشتری اصلی قهوه تلخ هم صاحبان کافهها و رستورانها هستند و هم مصرفکنندگان خانگی.
البته مراکز رُست قهوه نیز از خریداران عمده قهوه تلخ در بازار ایران هستند.
قهوه تلخ اغلب از نوع روبوستا است.
این نوع قهوه را به صورت عمده و با قیمت ارزانتر از بازار میتوان از نمایندگی فروش عمده قهوه خریداری کرد.
بسته به نوع رُست قهوه و بسته به اوریجین آن، قیمت نیز متفاوات خواهد بود.
رُست قهوه سبب بارز شدن هر چه بیشتر طعم و رایحهی قهوه میشود.
هر چه رُست قهوه روشنتر باشد، میزان کافئین آن بالاتر است. بنابراین قهوه نیز تلختر به نظر خواهد رسید.
قهوه تلخ درجهیک
خریدار قهوه تلخ برای تهیه بهترین نوع از این محصول باید به چند نکته توجه داشته باشد.
- اوریجین قهوه
- رُست قهوه
- شرایط نگهداری قهوه
اوریجین قهوه به معنی خاستگاه اصلی قهوه است.
منطقه کشت قهوه بر کیفیت نهایی آن تاثیر خواهد گذاشت.
محصول قهوه در مزارع کشورهای آمریکای جنوبی، تهمزههای آجیلی و کاراملی پیدا میکند.
از قهوه به ثمر رسیده در مزارع قهوه آفریقا، تهمزههای میوهای مشابه مرکبات حس میشود.
قهوه به کشت رسیده در کشورهای آسیایی نیز تهمزهی خاکیمانند دارد.
انواع قهوه تلخ مرغوب
قهوه تلخ همانگونه که گفتیم به طور خاص از نوع روبوستا است.
قهوه روبوستا به دلیل میزان بالای ترکیبات کافئینی طعم تلختری دارد.
البته قهوه روبوستا در کشورهای مختلف به کشت میرسد.
قهوه تلخ اغلب به روش طبیعی فرآوری میشود.
در روش فرآوری طبیعی، میوههای قهوه را پس از چیدن جلوی آفتاب پهن میکنند.
در اثر تماس آفتاب، رطوبت میوه قهوه از آن خارج شده و میتوان پوسته میوه را از آن جدا ساخت.
با جدا ساختن پوسته میوه، دانه قهوه را از آن خارج میسازند.
فرآوری به روش طبیعی باعث میشود حس دهانی قهوه سنگینتر و قویتر باشد.
خریدار قهوه تلخ میتواند از انواع قهوه روبوستا زیر تهیه نماید:
- قهوه روبوستا برزیل
- قهوه چری هند
- قهوه روبوستا سوماترا اندونزی
- قهوه روبوستا اوگاندا
- قهوه روبوستا ویتنام
- قهوه کوپیلواک اندونزی
- قهوه روبوستا فیلیپین
- قهوه روبوستا کنیا
موارد کاربرد قهوه تلخ
قهوه تلخ را برخی به خاطر ذائقه و سیلقهشان میپسندند.
برخی نیز قهوه تلخ را به دلیل میزان کافئین بالا ترجیح میدهند.
چون کافئین بالا در قهوه باعث تقویت هشیاری و پرتحرکی میشود.
البته خریدار قهوه تلخ از این نوع محصول بیشتر به عنوان مکمل ترکیبهای قهوه استفاده میکند.
قهوه تلخ در کنار قهوه عربیکا شیرین سبب غنای طعمی انواع قهوه از جمله قهوه اسپرسو میشود.
انواع رُست قهوه تلخ
قهوه تلخ را به هر روشی میتوان رُست نمود.
اما هر چه حرارت بیشتری به قهوه داده شود، کافئین آن بیشتر تجزیه میشود.
در نتیجه تلخی آن نیز کاهش خواهد یافت.
اما نوع آسیاب و روش درست کردن نیز تعیینکننده است.
در قهوه اسپرسو تلخی قهوه بیشتر حفظ میشود.
در حالی که درست کردن قهوه با فرنچپرس و کمکس از تلخی آن بیشتر میکاهد.